Vesti – Pokrajinski sekretarijat podstiče unapređenje 7 poljoprivrednih škola

Vesti – Pokrajinski sekretarijat podstiče unapređenje 7 poljoprivrednih škola

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević potpisao je ugovore sa direktorima 7 srednjih poljoprivrednih škola iz Vojvodine. Ukupna vrednost ugovora iznosi oko 8 miliona dinara, a ova sredstva namenjena su za opremanje škola i unapređenje praktične nastave.

Izdvojena bespovratna sredstva iz budžeta Pokrajinskog sekretarijata trošiće se na sisteme za navodnjavanje, protivgradne mreže, opremanje i unapređenje stočarskih farmi i opremu za biljnu proizvodnju u zaštićenom prostoru.

Ovakav vid pomoći dobilo je svih 7 srednjih poljoprivrednih škola iz Vojvodine koje su se prijavile na konkurs resornog sekretarijata iz: Pančeva, Rume, Futoga, Zrenjanina, Sombora, Bačke Topole i Vršca.
 

Protivgradna mreža - ©Agromedia 

Radojević je naglasio da je reč o ugovorima čija ukupna vrednost iznosi skoro 8,2 miliona dinara i da će ovakav vid pomoći srednjim poljoprivrednim školama doprineti osavremenjavanju nastavnog procesa i to u skladu sa onim što je svaka od škola navela kao svoje prioritete.

Osim toga, on je još rekao i da bi u narednom periodu aktiv direktora srednjih poljoprivrednih škola iz pokrajine trebalo da napravi predlog zajedničkih prioritetnih potreba kako bi Sekretarijat mogao da napravi koncept što bolje pripreme za sledeću budžetsku godinu.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica