Vesti – Podrška za srednje poljoprivredne stručne škole u Vojvodini

Vesti – Podrška za srednje poljoprivredne stručne škole u Vojvodini

Direktori srednjih poljoprivrednih stručnih škola iz Vojvodine koje su aplicirale i prošle na konkursu za finansiranje intenzivnijeg korišćenja poljoprivrednog zemljišta prošle nedelje potpisali su ugovore sa potpredsednikom Pokrajinske vlade i pokrajinskim sekretarom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. Na osnovu potpisanih ugovora, te škole će ukupno dobiti nešto manje od 10 miliona dinara podrške za nabavku opreme. Na konkurs se prijavilo 13 škola, od kojih devet ispunjavaju tražene uslove iz konkursa.

 [youtube_embed url=“https://www.youtube.com/embed/EgAQIzSAacU“ ratio=“16:9″]

Pravo na podsticajna srestva ostarile su srednje poljoprivredne škole iz Futoga, Rume, Pančeva, Kanjiže, Vršca, Bačke Topole, Bača, Sombora i Zrenjanina. Ukupna vrednost svih potpisanih ugovora iznosi 9.864.299,74 dinara. Sredstva će škole trošiti za nabavku opreme za biljnu proizvodnju u zaštićenom prostoru, sistema za zaštitu od vremenskih nepogoda, laboratorijske opreme za hemijsku analizu zemljišta, opreme za navodnjavanje i drugo.

Srednja poljoprivredna škola u Kovinu - ©Agromedia

Ta oprema znatno će unaprediti kvalitet praktične nastave kod učenika mnogih smerova u školama širom Vojvodine. Zahvaljujući njima, đaci će biti u prilici da uče o poljoprivrednoj proizvodnji na primerima dobre prakse i da, uz pomoć modernih načina gajenja biljaka, ostvaruju visoke i stabilne prinose

Izvor vesti:
Agromedia

Pratite nas

PODELITE VEST

Tagovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica

Izdvajamo

Prethodna
Sledeći

Povezane vesti

Najčitanije vesti

×

Prijavite se na newsletter

Saznajte prvi sve aktuelnosti