Vesti – Počela 129. "Smederevska jesen"!

Vesti – Počela 129. "Smederevska jesen"!

U Smederevu se, od 8. do 11. septembra, održava 129. po redu turističko-privredna manifestacija “Smederevska jesen”, na kojoj je jedan značajan programski segment posvećen poljoprivredi.

 Smederevska jesen

Među različitim događajima iz te oblasti najznačajnija je tradicionalna poljoprivredna izložba „Seoska dvorišta“, na kojoj svako selo smederevske opštine predstavlja svoja najveća poljoprivredna dostignuća.

Na izložbi svako selo smederevske opštine ima svoj mali prostor u Smederevskoj tvrđavi koji će opremiti trudeći se da na najbolji način predstavi osobenosti svoje sredine. U svojevrsnoj etno scenografiji, pokušaće da dočaraju atmosferu seoskog domaćinstva izlažući proizvode domaće radinosti, alate upotrebljavane u starim zanatima… i, naravno, dominantnu poljoprivrednu kulturu svog kraja.

Očekuje se da na kraju manifestacije budu proglašeni najuspešniji učesnici izložbe kroz izbor najlepšeg seoskog dvorišta.

Svečano otvaranje zakazano je za 9. septembar kada će se povorka Smederevskog karnevala kretati gradom prenoseći jednu od osnovnih poruka manifestacije “Smederevo vazda otvoreno”.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica