Vesti – Pirot će učestvovati u borbi protiv klimatskih promena!

Vesti – Pirot će učestvovati u borbi protiv klimatskih promena!

Grad Pirot učestvovaće u realizaciji projekta pod nazivom „Lokalni razvoj otporan na klimatske promene u Srbiji“. Ovaj projekat realizuju Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine, program UN za razvoj (UNDP) i francuska ambasada u Srbiji, a finansira se iz Globalnog fonda za životnu sredinu.

Osnovni ciljevi projekta „Lokalni razvoj otporan na klimatske promene u Srbiji“ jesu aktivnost lokalnih samouprava u svrhu smanjenja emisija gasova sa efektom staklene bašte, kao i povećanje otpornosti na izmenjene klimatske uslove, a sve u globalnom cilju rešavanja ovih problema.

Projekat je predstavljen i na konstitutivnom sastanku u Francuskom institutu u Beogradu. Na njemu je bilo reči o planiranju mera za smanjenje emisije gasova sa efektom staklene bašte na nivou lokalne zajednice, a u cilju razmene iskustava i ideja prisutnih predstavnika lokalnih samouprava, privrede, organizacija, civilnih društava i drugih.
 

Grad Pirot @agromedia.rs

Sastanak u Beogradu organizovan je uoči 22. Konferencije država članica Okvirne konvencije UN o promeni klime. Ta konferencija održava se sredinom sledećeg meseca u Marakešu u Maroku.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica