Vesti – Obnavljaju se vodovodne mreže u Novom Bečeju

Vesti – Obnavljaju se vodovodne mreže u Novom Bečeju

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo potpisao je dva ugovora sa predsednikom opštine Novi Bečej. Oni se odnose na obnovu vodovodnih mreža, a ukupno su vredni 10 miliona dinara. Ova sredstva opština je dobila na konkursu za realizaciju rekonstrukcije vodovodnih mreža u Novom Bečeju i Novom Miloševu.

Kada je reč o rekonstrukciji vodovodne mreže u Novom Miloševu izdvojena su ukupna sredstva od oko 5 miliona dinara. Od toga je pokrajinski sekretarijat obezbedio 3,9 miliona dinara, a opština Novi Bečej 1,1 milion dinara.

Za rekonstrukciju vodovodne mreže u delu ulica Štrosmajerova i Brigadira Ristića u Novom Bečeju obezbeđeno je nešto više sredstava – 5,9 miliona dinara. Od te sume Pokrajinski sekretarijat dodeljuje 4,7 miliona dinara, dok će opština Novi Bečej učestvovati sa 1,2 miliona dinara.
 

Čamac na reci - ©Agromedia

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Branislav Bogaroški, u vezi sa tim, ali i prethodnim ugovorima koji se odnose na rekonstrukciju vodovodnih mreža, rekao je da je taj sekretarijat trenutno jedini stabilni investitor u vodovod i kanalizaciju u seoskim sredinama i da su ove godine ostvareni dobri rezultati, kada je reč o njihovoj izgradnji.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica