Velika pijaca u Kraljevu dobila novo ruho

Velika pijaca u Kraljevu dobila novo ruho

Na prostoru zelene i robne pijace u Kraljevu završeni su svi planirani radovi na zameni starih dotrajalih tezgi i postavljanju novih koje, osim lepšeg izgleda omogućuju veći i funkcionalniji prostor za prodaju.

Renoviranje pijace u Kraljevu - © Milanko Danilović/Agromedia 

Kraljevačka pijaca početkom ovog meseca, uoči drugog po redu Sajma poljoprivrede, koji će se u gradu na Ibru održati od 13 do 15 septembra, i kupcima i prodavcima stavila je na raspolaganje daleko više usluga nego do sada. U rekonstrukciju pijačnog prostora, nabavku i postavljanje 168 modernih tezgi iz gradskog budžeta uloženo je 17 miliona dinara.

Radnici privode kraju radove na postavljanju 40 novih funkcionalnih bokseva i opreme za zaštitu robe, zakupaca i kupaca od sunca i padavina, a završeno je i asfaltiranje i natkrivanje pijace tako da zakupci imaju veoma dobre uslove za rad.

Renoviranje pijace u Kraljevu - © Milanko Danilović/Agromedia

Odustalo se od gradnje hale na pijaci

Na prostoru pijace trebalo je da bude izgrađena hala, ali se od te ideje, bar za sada, odustalo zato što je, kako navode u JKP „Pijaca“ Kraljevo, to bilo preskupo. Nove tezge i boksevi sada su prekriveni, kao i prolazi između tezgi, bočni i glavni, koji su sada znatno veći.

Za zakupce i kupce obezbeđene su alternativne lokacije pa zelena pijaca radi na delu parkinga,a robna i zanatska u hali koja je do sada bila prazna.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica