Vanredna situacija u Kraljevu: Poplavljene kuće, štale i mostovi

Vanredna situacija u Kraljevu: Poplavljene kuće, štale i mostovi

Zbog obilne kiše koja neprestano pada, već skoro 12 sati, nadošle su sve reke i potoci u kraljevačkom kraju. Najteže je u Sirči kod Kraljeva gde je poplavljeno preko sototinu kuća, štala i pomoćnih objekata. Oštećeni su mostovi u Adranima, Vrdilima, Roćevićima i drugim selima.

 Poplave u Kraljevu - © Milanko Danilović/Agromedia

Mladen Vasiljević, predsednik Mesne zajednice Sirča, sela koje je i u poplavama 2014. godine pretrpelo ogromnu štetu, kaže da su noćašnja kiša, nadošla Sirčanska reka i bujični potoci napravili pravu katastrofu u selu. Pod vodom su kuće, putevi, štale, pomoćni objekti, nekoliko stotina hektara zasejanih njiva, zatim bašte, voćnjaci.

„Šteta je ogromna, nezapamćena….Zovu me ljudi, traže pomoć a ja ni sam ne znam kako sebi da pomognem kad mi je pola kuće u vodi. Katastrofa“, kaže Vasiljević.

Poplave u Kraljevu - © Milanko Danilović/Agromedia 

Pod vodom je veliko područje pomoravskih sela Adrani, Popovići, Oplanići…Bujica je odnela most u Vrdilima, na Vrdilskoj reci, koji spaja stari put Kraljevo – Čačak sa Ibarskom magistralom, zatim most u Roćevićima a porodica Ljubinka Dragićevića iz Vrdila je evakuisana zbog izlivanja vrdilske reke.

Vatrogasne ekipe imaju pune ruke posla a službe javnih preduzeća Vodovod, Čistoća i Putevi su od ranog jutra na terenu.

Štab za vanredne situacije proglasio je vanredno stanje na celom području grada Kraljeva.


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica