Uskoro Sajam poljoprivrede u Kraljevu

Uskoro Sajam poljoprivrede u Kraljevu

Druga sajamska manifestacija ove vrste u Kraljevu trajaće tri dana, a izlagači su iz oblasti zaštite bilje, semenske kuće, proizvođači mesa alkoholnih i bezalkoholnih pića, poljoprivredne mehanizacije.

 Sajam poljoprivrede u Kraljevu - © Milanko Danilović/Agromedia

U preduzeću Pijaca Kraljevo, organizatora sajma, užurbano se vrše završne pripreme za odžavanje drugog po redu Sajma poljoprivrede. Za izlagače, koji se mogu prijavljivati sve do 12. septembra, obezbeđeno je oko pet hektara površine, koliko i zauzima kraljevačka pijaca od čega 1.000 kvadrata (u sali) zatvorenog i 3.000 kvadratnih metara otvorenog izložbenog prostora.

Učešće na sajmu potvrdile su brojne renomirane kuće iz oblasti zaštite bilja, zatim proizvođači semena, mesa i mesnih prerađevina, poljoprivredne mehanizacije i opreme, kao i domaćinstva koja se uspešno bave seoskim turizmom, kako sa područja Kraljeva tako i okolnih gradova i opština.

Pijaca u lepšem ruhu i boljim uslovima rada

Prema podacima organizatora kraljevačka pijaca svakog dana, bez dodatnih događaja kao što će biti Sajam poljoprivrede, ima između 7.000 i 8.000 posetilaca, tako da se tokom tri sajamska dana ove godine očekuje rekordna poseta.

Inače, Javno preduzeće Pijaca Kraljevo sajam dočekuje u mnogo lepšem ruhu. Pijačni prostor opremljen je sa 168 novih tezgi i 40 lokala što će korisnicima omogućiti daleko bolje uslove rada nego do sada.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica