Sutra počinje 10. Sajam etno hrane i pića

Sutra počinje 10. Sajam etno hrane i pića

Sajam etno hrane i pića, deseti po redu, najveća je smotra proizvođača tradicionalnih proizvoda u našoj zemlji. Ove godine održava se od 25. do 28. novembra u Hali 3 Beogradskog sajma pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine i Grada Beograda. Svi zainteresovani mogu da posete Sajam u periodu od 10 do 19 časova.

 

Sajam etno hrane i pića - @Agromedia

Na 10. Sajmu etno hrane i pića, kao i prethodnih godina, predstaviće se različiti proizvođači nacionalnih specijaliteta sa užih geografskih područja koji se prave prema posebnoj recepturi i u ograničenoj količini za tržište, ali biće tu i specifičnih tradicionalnih jela. Posetioci će moći da vide i probaju više od 1.500 različitih proizvoda koji su u najvećem broju slučajeva ručne izrade i to od organski gajenih sirovina.

Uz to, na manifestaciji predstaviće se i proizvođači opreme za proizvodnju i čuvanje etno hrane i pića i akreditovane laboratorije za testiranje kvaliteta hrane, a oni koji posete Sajam moći će da vide i Izložbu rukotvorina i Reviju torti.

Na prošlogodišnjem Sajmu etno hrane i pića učestvovalo je 320 proizvođača iz Srbije, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Grčke, Italije, Rumunije i Ruske Federacije. A ljubitelji domaće hrane uživali su u velikom broju proizvoda sa zaštićenim geografskim poreklom kao što su homoljski med, futoški kupus, pirotska peglana kobasica, duvan čvarci, leskovački ajvar i drugi.

Ulaznica košta 250 dinara, a kada je reč o grupnim posetama (najmanje 20 osoba) tada je 150. Cena parkinga je 100 dinara po satu.

Izvor vesti:
Agromedia

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica