Sledećeg vikenda održaće se gastronomski festival "Ukusi Vojvodine"

Sledećeg vikenda održaće se gastronomski festival "Ukusi Vojvodine"

Gastronomski festival “Ukusi Vojvodine” održaće se 8. i 9. septembra u Limanskom parku u Novom Sadu i tom prilikom posetioci će imati priliku da probaju jela karakteristična za vojvođansko gastronomsko područje.

Sremski kulen - © Agromedia

Prošle godine je pokrenut ovaj gastronomski festival sa ciljem da promoviše proizvode sa zaštićenim geografskim poreklom, gastronomske specijalitete i pića iz Vojvodine, a sve kako bi se dao vetar u leđa i malim proizvođačima u poljoprivredi i proizvodnji hrane i pića.

“Ideja o festivalu rodila se iz želje da pokažemo bogato nasleđe različitih uticaja koji su vojvođansku kuhinju učinili raznovrsnom i posebnom. Na dvodnevnoj manifestaciji biće predstavljeni mali proizvođači hrane i pića i najbolji restorani i salaši, koji u svojoj ponudi imaju i vojvođansku kuhinju. Posetioci će moći da degustiraju hranu pripremljenu od proizvoda sa zaštićenim geografskim poreklom, kao što su sremski i lemeški kulen, futoški kupus, begeška šargarepa i petrovska klobasa”, kazala je Nataša Budisavljević Radišić, osnivač festivala, koja već 15 godina organizuje i festival vina Interfest.

U sastavu Festivala održava se i Drugo međunarodno kulinarsko takmičenje Vojvodina Culinary Cup. Ovo nadmetanje predstavlja najveću gastronomsku manifestaciju na otvorenom prostoru organizovanu u Vojvodini.

Izvor: RTV

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica