Skup na temu precizne poljoprivrede u ICT habu

Skup na temu precizne poljoprivrede u ICT habu

Savremena poljoprivreda zahteva savremen pristup proizvodnji i upotrebu savremenih tehnologija. Zbog toga se organizuje skup na kojem će predavači podeliti svoja iskustva u preciznoj poljoprivredi.

 Precizna poljoprivreca © ICT Hub

Nastavljamo sa trećim u nizu AgTech skupova, čija će tema biti Precizna poljoprivreda i zato vas sve pozivamo da dođete u ICT Hub Playground (Kralja Milana 10) i 16. oktobra od 18h čujete sve o tome od vrhunskih stručnjaka iz te oblasti.

Aplikacijom do brže, preciznije i pouzdanije procene šteta na usevima i plodovima

Uvod u priču o preciznoj poljoprivredi će nam pružiti redovni profesor Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu, prof. dr Mićo Oljača, a predstavnici tri kompanije – Vekom Geo, Livona i AI Rawafed Srbija – preneće nam svoja praktična iskustva.

Dejan Dragić, master inženjer geodezije i geoinformatike, predstaviće firmu Vekom Geo i njihov rad u oblasti distribucije bespilotnih b, satelitskih snimaka i softverske podrške za obradu podataka, a predstavnici Livone biće dipl.inž.maš. Mitar Jovanović, direktor prodaje i inž.maš. Aleksandar Ćorić, inženjer prodaje i tom prilikom se izložiti na koji način se oni bave sistemima za preciznu poljoprivredu, koji uključuju softverski sistem, navigaciju i korišćenje bespilotnih letelica.

3 najkorisnije poljoprivredne aplikacije na srpskom jeziku

Na kraju ovih izlaganja će Stanko Oparnica, inženjer za preciznu poljoprivredu iz firme AI Rawafed Srbija, održati kratku prezentaciju svog iskustva iz praktične primene sistema i softvera za preciznu poljoprivredu, i to iz ugla klijenta i korisnika tih usluga.

Događaj je finansijski podržan od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i implementiran od strane ICT Hub-a kao deo projekta Igralište inovacija. Mesta su ograničena, pa vas molimo da popunite kratki formular.


Pristupite formularu za prijavu.

Izvor: ICT Hub

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica