Šansa za saradnju Srbije i Kazahstana u oblasti poljoprivrede

Šansa za saradnju Srbije i Kazahstana u oblasti poljoprivrede

O mogućoj saradnji srpskih kompanija iz oblasti poljoprivrede i državne kompanije iz Kazahstana „Kazagro”, raspravljalo se na sastanku koji je održan u Privrednoj komori Srbije. Sastanku su prisustovovali su Nurilbek Malelov, predsednik Upravnog odbora državne kompanije iz Kazahstana „Kazagro” i Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije.
 

Šansa za saradnju Srbije i Kazahstana - © Pixabay

„Privredna komora Srbije spremna je da obezbedi kompletnu prezentaciju svih srpskih kompanija iz oblasti agroindustrije i da bude puna podrška u transferu znanja i tehnologija, zajedničkih investicija i strateških partnerstava između domaćeg sektora i kazahstanskih kompanija”, istakao je na ovom susretu predsednik PKS, Marko Čadež.

U okviru posete kazahstanske delegacije održan je poslovno-investicioni forum, na kom su predstavljeni kapaciteti vodećih domaćih proizvođača prehrambene industrije za ostvarivanje naučno-tehničke saradnje.

Tom prilikom predstavljena je i mogućnost prenosa tehnologija u oblasti proizvodnje i prerade voća, povrća, mesa i mesnih prerađevina, kao i mlečnih proizvoda. Na forumu su svoje mogućnosti prikazale vodeće srpske kompanije, poput Karneksa, Imleka, Pik Bečeja, Rudnap agrara i Viktorija logistiks.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica