Razmena znanja osnov saradnje Srbije i Italije

Razmena znanja osnov saradnje Srbije i Italije

Protekle nedelje u palati Italija u Beogradu, održana je konferencija za štampu povodom učešća italijanskih kompanija na predstojećem 85. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, a konferenciju je otvorila Marina Skonjamiljo, direktor beogradske kancelarije ICE agencije.

Ove godine je 6 put da Italijanska agencija – ICE, organizuje učestvovanje italijanskih kompanija na Međunarodnom sajmu poljoprivrede, a sajam će posetiti 20 firmi iz Italije. Pored brojnih kompanija koje će biti prisutne na sajmu, učestvuje i udruženje proizvođača mehanizacije. Ovo je veoma važno jer se saradnja naše dve zemlje u oblasti poljoprivrede bazira se na razmeni znanja o novim tehnologijama. Prošle godine organizovali smo seminar na Poljoprivrednom sajmu o novim tehnologijama. Ove godine organizovaćemo seminar o čuvanju i obradi voća i povrća“, rekla je Marina Skonjamiljo, direktor beogradske kancelarije ICE agencije.

15. maja, počinje 85. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu, a više o samom sajmu, učesnicima i programima razgovarali smo sa Slobodanom Cvetkovićem, direktorom Novosadskog sajma.

„Ono što je najvažnije, da je ovaj 85 Međunarodni poljoprivredni sajam, najveći u ovom veku. Za potrebe sajma biće iskorišćeno 47000 kvatradnih metara spoljašnjeg prostora i 11000 metara kvadratnih unutrašnjeg prostora. Biće prisutno oko 1500 izlagača iz 60 zemalja sveta“, izjavio je Slobodan Cvetković.

Sagovornici: 
Marina Skonjamiljo, direktor beogradske kancelarije ICE agencije.
Slobodan Cvetković, direktor Novosadskog sajma

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica