Raspisan konkurs za sufinansiranje poljoprivredne mehanizacije

Raspisan konkurs za sufinansiranje poljoprivredne mehanizacije

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje nabavke poljoprivredne mehanizacije. Konkurs je otvoren do utrošaka sredstava, a zaključno sa osmim decembrom.


Stari traktor - © Pixabay

Konkurs je objavljen četvrtog decembra, a za ove namene izdvojeno je 156.581.928,78 dinara. Na osnovu Programa mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike za razvoj sela, na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine u 2017. godini, planirano je sufinansiranje investicija u poljoprivredi odnosno nabavka poljoprivredne mehanizacije radi unapređivanja konkurentnosti, dostizanja standarda kvaliteta poljoprivrednih proizvoda i obnove zastarele mehanizacije.

Predmet podsticaja jesu prihvatljivi troškovi investicije za nabavku novih pogonskih mašina (traktora), kao i novih priključnih mašina i mehanizacije, namenjenih za izvođenje poljoprivrednih radova u ratarstvu, povrtarstvu, hortikulturi, stočarstvu, voćarstvu i vinogradarstvu.  Bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu do 40% od ukupne vrednosti prihvatljivih troškova.

Na konkursu mogu učestvovati pravna i fizička lica. Više informacija možete naći na sajtu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica