Radovi na kanalskoj mreži u Vojvodini gotovi do kraja avgusta

Radovi na kanalskoj mreži u Vojvodini gotovi do kraja avgusta

Čišćenje i sanacija kanalske mreže počelo je sredinom prošle godine, a završetak radova se očekuje krajem avgusta. Vrednost radova iznosi preko 900 miliona dinara. 

Ilustracija: Kanalska mreža - © Pixabay

Iz „Vode Vojvodine“ rekli su za portal 021, da je oko 413 miliona dinara uloženo u sisteme za odvodnjavanje na području Bačke, oko 400 miliona na području Banata, dok su radovi u Sremu bili u vrednosti od oko 104 miliona dinara.

„Zahvaljujući zajedničkim ulaganjima Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivedu i šumarstvo i lokalnih samouprava, za uređenje i čišćenje kanalske mreže na području Vojvodine, samo u proteklih pet godina uloženo je više od 4,5 milijardi dinara. Radovi koji se izvode na kanalskoj mreži na području gotovo svih vojvođanskih gradova i opština poboljšavaju funkcionalnost sistema za odvodnjavanje i sprečavaju zadržavanje vode na poljoprivrednom zemljištu“, navode u ovom vodoprivrednom preduzeću za portal 021.

Dodatna sredstva iz programa sufinansiranja omogućavaju da se godišnje u proseku očisti između 2.500 i 3.000 kilometara kanalske mreže. Kanalska mreža koju održavaju „Vode Vojvodine“ dugačka je gotovo 22.000 kilometara.

Izvor:  021

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica

.