Prvi Sajam poljoprivrede u Kraljevu

Prvi Sajam poljoprivrede u Kraljevu

Prvi Sajam poljoprivrede u Kraljevu će se održati od 27. do 29. septembra i okupiće brojne izlagaće, a sve posetioce očekuju brojne pogodnosti

Pijaca© JKP

Javno Komunalno preduzeće “Pijaca” Kraljevo, kao organizator, biće domaćin najvažnijeg događaja u Raškom okrugu. Poljoprivredni sajam, koji će se održati od 27. do 29. septembra, pod pokroviteljstvom grada Kraljevo, okupiće solidan broj kompanija izlagača, ali i stručne javnosti. Kako naglašava Srećko Jovanić, upravnik JKP “Pijaca” Kraljevo, izlagači će biti iz cele Srbije. Pošto je ovo prvi put da se takav događaj dešava u ovom ambientu, organizatori su veoma zadovoljni interesovanjem.

„Šumadijski sajam poljoprivrede“ – tradicija duga 15. godina

Grad Kraljevo je, po površini najveći u Srbiji, čak 1.530 kvadratnih kilometara, pa je dosta lokalnog stanovništva egzistencijalno vezano za poslove u poljoprivredi. Pošto se pijaca prostire na skoro pet hektara, to je omogućilo raznolikost sadržaja, pa samim tim i ovaj Sajam poljoprivrede. Izlagačka hala ima preko 1.600 kvadratnih metara, a otvoreni deo preko 3.500 kvadratnih metara, pa će svi izlagači imati dovoljno prostora za sve svoje ideje, a posetiocima će biti prijatno.

Poljoprivredni sajam u Novom Sadu posetilo 140.000 ljudi

Sajam traje tri dana, a svaki dan je po koncepciji drugačiji. Najbitniji zadatak ovog Sajma je da prikaže najnovija tehnološka rešenja u agronomiji. Prvi dan je predviđen za svečano otvaranje i promociju izlagača u Pres centru, a očekivana je i poseta predstavnika Ministarstva Poljoprivrede. Drugi dan je predviđen za najmlađe, pa će u jednom delu hale biti mini izložba sitnih životinja i kućnih ljubimaca. Biće organizovano takmičenjem za najlepšeg kućnog ljubimca. Decu koja posete Sajam očekuju i nagrade. Treći dan je zamišljen kao dan porodice, koje očekuju mnogobrojne nagrade.

Očekuju se da budu prisutne kompanije iz svih oblasti koje su najaktuenije i najpotrebnije poljoprivrednim proizvođačima – zaštite bilja, proizvodnje semena, prerade i proizvodnje mesa, poljoprivredne mehanizacije,
Za sve poljoprivrednike iz udaljenih sela, biće organizovan besplatan prevoz.

Svečano otvoreni 40. Sajam lova, ribolova i nautike i 23. Međunarodni sajam hortikulture


U saradnji sa Poljoprivrednom školom, na Sajmu će pomagati i volonteri, koji će biti raspoređeni na celom izlagačkom prostoru.
U okviru Sajma će biti organizovana i Skupština Udruženja pijaca Srbije, koja okuplja 27 pijaca.
Napominjemo da je za posetioce ulaz besplatan.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica