Poljoprivredna saradnja se nastavlja: Slovenci posetili Sremsku Mitrovicu

Poljoprivredna saradnja se nastavlja: Slovenci posetili Sremsku Mitrovicu

Mitrovčani su pre deset dana ugostili poljoprivrednike iz slovenačkog grada Komenda, u okviru nastavka saradnje ova dva grada. Tom prilikom gostima je bio organizovan obilazak poljoprivrednih gazdinstava i seoskih domaćinstava, svinjarskih i govedarskih farmi, kao i klanice „Mitros“.
 

Slovenci posetili Sremsku Mitrovicu - © Agromedia

Proteklog vikenda Mitrovčani su uzvratili posetu Komendi, zajedno sa kolegama iz Iriga. Oni su posetili veliki poljoprivredni sajam koji se u Komendi, na hipodromu, održava preko 20 godina, dva puta godišnje, na sajamskom
prostoru većem od 5 hektara, sa preko 650 izlagača. U pitanju je jedan od većih poljoprivrednih sajmova u našem regionu, gde je moguće videti mehanizaciju i opremu za poljoprivredu, šumarstvo, komunalne delatnosti, građevinarstvo, kao i stoku, stočnu hranu i još mnogo toga.

Delegaciju iz Srema predvodili su Petar Samardžić, direktor Agencije za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica, i njegov kolega, Fedor Pušić, direktor Agencije za ruralni razvoj Opštine Irig.
 

Slovenci posetili Sremsku Mitrovicu - © Agromedia

Delegacija iz Srema dočekana je i ugošćena na visokom nivou. Zadovoljstvo je biti deo jednog ovako velikog sajma, ovako velikog događaja. Upravo je to nešto što nama nedostaje, i što planiramo da u narednom periodu, možda već na jesen ove godine, organizujemo na našem hipodromu. Iskustvo, pomoć i podrška ljudi iz Komende nam je dragocena, za par dana će nam u goste doći Stane Štebe, koji 22 godine organizuje ovaj veliki sajam u Komendi. U planu je da obiđemo teren na mitrovačkom hipodromu, i dobijemo savete i sugestije kako da organizujemo poljoprivredni sajam u našem gradu, za početak možda ne u takvom obimu kao u Komendi, ali svakako po uzoru na njihov sajam“, izjavio je Petar Samrdžić, direktor mitrovačke Agencije za ruralni razvoj.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica