Poljoprivredna platforma AgriSens dobitnik nagrade za investiciju godine

Poljoprivredna platforma AgriSens dobitnik nagrade za investiciju godine

Kompanija Logit Solutions dobitnik je nagrade za investiciju godine Aurea 2017, koju poslovni portal eKapija dodeljuje devetu godinu zaredom, a nagradu je pobedniku na svečanosti u beogradskom Aeroklubu uručio v.d direktora Razvojne agencije Srbije, Željko Sertić.
 

Aurea 2017. finalisiti - © eKapija

Kompanija Logit Solutions razvila je jedinstvenu tehnološku platformu AgriSens za obradu snimaka i analizu podataka sa poljoprivrednih površina, koja u osnovi ima različite informatičke tehnike.

Slike sa poljoprivrednih površina prikupljaju se dronovima ili drugim letelicama, a zatim obrađuju u softveru omogućavajući poljoprivrednicima da uz minimalne troškove, bez potrebnih veština za rukovanje savremenom tehnologijom, dobiju konkretne, sažete i upotrebljive informacije od značaja: o kvalitetu setve i zasada, očekivanom prinosu, područjima ugroženim različitim oblikom stresa kod biljaka i slično.
 

Poljoprivredna platofrma Agrisens dobitnik nagrade za investiciju godine - © eKapija

„Ova nagrada je za našu kompaniju značajno priznanje, koje pruža dodatnu sigurnost da smo u našem poslovnom poduhvatu i razvoju softverskih i tehnoloških proizvoda na pravom putu“, rekao je Milan Dobrota, generalni direktor kompanije Logit Solutions.

On je dodao da komercijalna upotreba bespilotnih letelica, kao nova grana industrije, nosi brojne neizvesnosti u dinamici razvoja tržišta i opravdanosti investicije. Iako 1.000 korisnika, koliko ova platforma ima širom sveta, u više od 40 zemalja, svedoče o uspešnosti ideje i investicije, tehnologija je tek u svojim začecima i prestavlja globalnu inovaciju.

Milica Milosavljević, glavna i odgovorna urednica eKapije, istakla je da je ove godine među nominovanim kompanijama primetno veće prisustvo startapa, što najavljuje bolje dane za preduzetništvo u Srbiji.

Izvor: eKapija


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica