Panel konferencija o tehnologijama prečišćavanja biogasa

Panel konferencija o tehnologijama prečišćavanja biogasa

Panel konferencija, „Razvoj i uticaj mera na održivi rast biogas sektora u Srbiji“, održaće se 18. aprila u hotelu Falkensteiner u Beogradu.

Ilustracija: Proizvodnja biogasa - © Pixabay

Događaj organizuju Biogas udruženje Srbije, Ministarstvo rudarstva i energetike Republike Srbije i Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, u okviru projekta „Razvoj održivog tržišta bioenergije u Srbiji“ Nemačko-srpske razvojne saradnje.

Cilj ovog skupa je razmena iskustva, produbljivanje saradnje kao i diskusija o mogućnostima za razvoj koncepta korišćenja toplotne energije iz biogas postrojenja. Posebna pažnja na skupu biće posvećena razmeni iskustava o načinima i merama subvencionisanja razvoja biogas postrojenja manjeg kapaciteta.

Fokus će takođe biti stavljen i na tehnologije prečišćavanje biogasa i moguće sisteme subvencija za korišćenje biometana. Prisutni će imati i priliku da iz prve ruke, od predstavnika Biogas udruženja Nemačke, koje ima najdužu tradiciju u ovom sektoru, čuju o sistematskoj podršci razvoju biogas tržišta kroz sistem subvencija, kao i o najnovijim tehnološkim razvojnim mogućnostima za upotrebu prečišćenog biogasa.

Skup će otvoriti ministar rudarstva i energetike Republike Srbije, Aleksandar Antić, a na panelima će učestvovati predstavnici biogas udruženja iz Nemačke i Srbije, donatorskih agencija, Ministarstva rudarstva i energetike, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, kao i drugi renomirani stručnjaci u ovoj oblasti.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica