Otvoren novi konkurs za inovacije u oblasti klimatskih promena

Otvoren novi konkurs za inovacije u oblasti klimatskih promena

Otvoren je novi konkurs za inovacije u oblasti klimatskih promena. Ovaj konkurs predstavlja novu šansu za inovatore iz Srbije da se prijave i predstave svoje ideje koje se odnose na oblast klimatskih promena.

 

Konkurs za inovacije o klimatskim promenama- ©Pixabay

Najveći evropski akcelerator u oblasti čistih tehnologija EIT Climate-KIC Accelerator pozvao je inovatore iz Srbije da učestvuju na ovom konkursu. Prijave za konkurs otvorene su do 27. januara ove godine.

Izabrani kandidati imaće priliku da se stručno usavršavaju, da prođu obuku za predstavljanje ideja, kao i da učestvuju u radionicama i međunarodnim ˶bootcamp˝-ovima za mentorstvo i umrežavanje. Oni koji prođu na konkursu dobiće pristup partnerima i mreži Climate-KIC-a, ali će imati i mogućnost da dobiju do 50.000 evra, pojedinačno za svaki tim ili startap.

EIT Climate-KIC Accelerator je podržan od Evropskog instituta za inovacije i tehnologiju i namenjen je startapovima koji su osnovani pre najviše pet godina i imaju najmanje dva osnivača. Namenjen je i timovima koji žele da osnuju startap koji bi se bavio novim tehnologijama ili uslugama sa visokim potencijalom za komercijalizaciju i uticajem na klimatske promene.

Ove godine konkurs je otvoren za prijave iz zemalja u okviru EIT Regional Innovation Scheme (EIT RIS): Srbije, Bugarske, Grčke, Rumunije, Slovenije, Hrvatske, Kipra, Estonije, Letonije, Malte, Portugala i Litvanije.

Srbija se EIT RIS mreži pridružila 2016. godine, a lokalni partner mreže je Privredna komora Srbije (PKS).

Više informacija o programu i prijava učešća: www.climate-kic.org/ris/accelerator.


Izvor: Energetski portal

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica