Otvaranje aerodroma u Kraljevu doprineće razvoju prerađivačke industrije

Otvaranje aerodroma u Kraljevu doprineće razvoju prerađivačke industrije

Aerodrom „Morava”u Lađevcima kod Kraljeva 28. juna ove godine biće otvoren i za civilni saobracaj, a ubrzo pocinje i izgradnja velikog Kargo centra. Smatra se da će otvaranje ovog aerodroma doprineti poljoprivredi, a posebno sektoru prerađivačke industrije.

Kraljevo - © Agromedia 

Očekivanja su velika u smislu bržeg privrednog razvoja kraljevačkog regiona, odnosno tri okruga. Takođe, ocene su, da će treći međunarodni aerodrom u Srbiji, posle Beograda i Niša doprineti bržem razvoju kako primarne poljorivredne proizvodnje tako i prerađivačke industrije, pre svega klanične kao i prerade voća i povrća.

Ukupna vrednost investicije je 32 miliona evra, a partner je Turska, koja učestvuje sa 10 miliona evra. Ministarstvo odbrane Srbije izdvojilo je 12 miliona evra, Agencija za kontrolu letenja Srbije i Crne Gore 3,5 miliona, druga ministarstva dva miliona i Aerodrom Beograd dva miliona.

Radovi na izgradnji civilnog dela aerodroma završeni su 2016. godine. Posle beogradskog i niškog ovo je treći aerodrom u Srbiji sa međunarodnim karakteristikama.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica