Novi Bečej domaćin šestog po redu Poljo-festa

Novi Bečej domaćin šestog po redu Poljo-festa

U okviru manifestacije Velikogospojinskih dana, od 24. do 26. avgusta održaće se po šesti put podmanifesacija Poljo-fest. Događaj se organizuje uz podršku Pokrajinskog sekreterijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, a za cilj ima popularizaciju poljoprivredne proizvodnje.

Ilustracija: Poljoprivredna proizvodnja - © Pixabay

Od 2013-te godine kada je prvi put organizovana ova podmanifestacija do danas, raznovrsnim sadržajima, okupila je  veliki broj izlagača i privukla veliki broj posetilaca.

Ove godine programski sadržaj Poljo-festa je zaista raznovrstan. Panel diskusije koje su fokusirane na aktuelne teme u poljoprivredi, ove godine biće orjentisane ka mladim poljoprivrednicima koji su najveća šansa srpskog agrara. Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo imaće reč i zajedno sa posetiocima diskutovati na ovu temu. Panel-diskusija će ujedno i otvoriti ovaj šesti Gospojinski poljo-fest. Biće organizovano i stručno predavanje Poljoprivredne Stručne Službe Zrenjanin a i niz aktivnosti kao što su: prezentacija poljoprivredne mehanizacije u radu, takmičenje u veštini upravljanja traktorom uz prigodne poklone za najbolje vozače traktora.

Drugi dan Poljo-festa rezervisan je za izložbu krupne i sitne stoke kao i ukrasnih životinja tzv. „Dan stočara“. Posetioci će imati priliku da vide najreprezentativnije primerke koje stočari žele da predstave i svoja dostignuća u ovoj oblasti poljoprivredne proizvodnje.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica