Naučni skup „Savremena proizvodnja povrća“ održaće se 10. februara

Naučni skup „Savremena proizvodnja povrća“ održaće se 10. februara

„Savremena proizvodnja povrća“ 19. po redu održaće se 10. februara u Velikoj sali i holu „Master“ centra novosadskog sajma.

Ilustracija: Proizvodnja povrća - © Pixabay

Ulaz je slobadan a predavanje počinje u 9 sati. Savetovanje organizuju Vojvođansko društvo povrtara, Odbor za selo Srpske akademije nauka i umetnosti i Kongresni centar „Master“ Novosadskog sajma a na zahtev proizvođača povrća, agronoma, stručne i naučne javnosti.

Cilj okupljanja je unapređenje povrtarske proizvodnje – pravilnim izborom najproduktivnijih sorti i/ili hibrida povrća, pravilnim i pravovremenim navodnjavanjem kao i sprovođenjem redovnih mera  nege, zaštite od prouzrokovača bolesti, štetočina i korova.

Brojni problemi koji prate proizvodnju povrća, ali i svetli primeri, dovoljno su dobri razlozi da se na samom početku ove proizvodne godine okupe povrtari iz cele Srbije i regiona. Savetovanje je prilika da se na jednom mestu okupe proizvođači povrća, udruženja povrtara, predstavnici zadruga, vodećih domaćih i inostranih firmi, čiji su proizvodni programi u vezi sa proizvodnjom povrća na otvorenom polju i u zaštićenom prostoru, predstavnici medija i renomirani stručnjaci iz ove oblasti.

XIX Savetovanje povrtara „Savremena proizvodnja povrća“ 10.2.2018

 

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica