Ministarstvo za brigu o selu: Potpisani ugovori za 18 minibuseva

Ministarstvo za brigu o selu: Potpisani ugovori za 18 minibuseva

Javni konkurs za dodelu sredstava za kupovinu minibuseva trajao je do trećeg septembra ove godine, a podnosioci prijava bile su jedinice lokalne samouprave sa čitave teritorije Republike Srbije. Vozila su u vrednosti 7 miliona dinara. U pitanju su mini busevi sa 21 sedištem, i prvi ugovori su već potpisani. Više o realizaciji ovog projekta koji je organizovalo Ministarstvo za brigu o selu čitajte u nastvaku.

Minibusevi su tu, obezbedili smo sredstva. Sada je sve na ljudima iz lokalnih samouprava, da racionalno upravljaju, održavaju vozila, obezbede gorivo i vozača. A stanovnici sela neka ocenjuju. Ovo je samo prvi korak i zato će nam od posbenog značaja biti njihovo mišljenje.”, izjavio je ministar za brigu o selu Milan Krkobabić nakon potpisivanja ugovora o dodeli bespovrtanih sredstava za kupovinu minibuseva za prevoz seoskog stanovništva na teritoriji Repubike Srbije.

Konkurs je pokazao da je interesovanje ogromno. 83 lokalne samouprave je konkurisalo, 81 prijava je bila ispravna, a sredstva su dodeljena za 18 opština. A 13 od njih spada u opštine iz devastiranog dela Srbije.

ministarstvo-za-brigu-o-seluMinistarstvo za brigu o selu: Potpisani ugovori sa 18 lokalnih samouprava - ©Agromedia

Ministarstvo za brigu o selu podstiče život na selu kroz brojne programe

Komisija, na čelu sa predsednikom dekanom Saobraćajnog fakulteta profesorom dr Nebojšom Bojovićem, ocenjivala je 81 pristiglu prijavu koja je ispunila uslove. A 120 miliona dinara, koliko je iz budžeta odvojeno za ove namere, raspodelejno je na 18 najbolje rangiranih jedinica lokalnih samouprava.

“Mislim da je inicijativa koju je pokrenulo Ministarstvo za brigu o selu zaista pokazuje podršku sredinama koje ne mogu da obezbede adekvatne sisteme prevoza. Mobilnost je ključna reč koju mi koristimo na Saobraćajnom fakultetu. To podrazumeva kretanje ljudi i dobara. Ako toga nema onda je i život odveden u pitanje egzistencije. A ovo je sigurno sjajan instrument da se do tog cilja dođe.”, izjavio je prof. dr Nebojša Bojovič i dodao da je ministar pokazao ogromnu brigu o selu kroz razne aktivnoste pored ove.

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević takođe je pohvalila dosadašnju saradnju i programe Ministarstva za brigu o selu i istakla da će minibus kupljen ovim sredstvima prevoziti stanovnike svih 39 sela na teritoriji grada Užica.

“Danas smo potpisali ugovor vezan za kupoivnu minibusa sredstvima koja su dodeljana od Ministarstva za brgu o selu. Odnosi se na 6 miliona dinara, grad će uložiti još 1,4 miliona dinara. Tim minibusevima biće povezano selo i grad.”, rekla je dr Jelena.


Ona je ovom prilikom podsetila da Ministarstvo za brigu o selu i grad Užice sarađuju i na drugim projektima.

“U ovoj godini imali smo podršku za Miholjske susrete sela i potpisali smo ugovor o kupovini seoskih kuća. Jedino zajednički, udruženim snagama države i lokalnih samouprava možemo doprineti boljem razvoju i jačem položaju sela.”, zaključila je gradonačelnica Užica.

 


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica