SMANJITE troškove i dođite do NOVIH kupaca – otvorite E-PRODAVNICU

SMANJITE troškove i dođite do NOVIH kupaca – otvorite E-PRODAVNICU

Zamislite da kupci poručuju vaše proizvode 24 sata dnevno, a vi sedite u svojoj udobnoj fotelji. Da, moguće je. Otvaranjem e-prodavnice, sada lako možete doći do velikog broja novih kupaca. I ne samo to! Sa onlajn trgovinom možete biti sigurni da će svi troškovi, o kojima ste do sada morali da brinete, biti znatno manji. 

Konkurs za mala i srednja preduzeća - © Visa i Raiffeisen

U vreme pandemije virusa korona i karantina, online prodavnica je postala gotovo neophodan kanal prodaje za manje poljoprivredne proizvođače. I baš zbog toga prodaja preko interneta porasla je za čak 50% od početka vanrednog stanja u našoj zemlji. A kako izgleda tako će ostati i kada sve ovo prođe, jer onlajn kupovina poljoprivrednih proizvoda tek dobija na važnosti.

Šta dobijam otvaranjem e-prodavnice?

Verovatno se pitate šta će vama doneti otvaranje e-prodavnice. Pre svega onlajn prodavnica će vam uštedeti novac koji biste potrošili na zakup lokala ili tezge. Pritom ne morate da dodatno trošite gorivo odlazeći do vašeg mesta prodaje.

Konkurs za mala i srednja preduzeća - © Visa i Raiffeisen

Takođe, proizvođači koji rade na više mesta istovremeno, neće morati da zaposle dodatnu radnu snagu kao pomoć. Da biste izbegli troškove za unajmljivanje radnika, predlažemo da otvorite trgovinu na internetu. Kupci će moći da joj pristupe u bilo koje doba dana i noći, jer ona radi 365 dana u godini 24 sata dnevno. Uz to, e-prodavnica vam omogućava da i dalje ostvarujete i negujete odnos sa svojim kupcima, onim najvernijima naročito.

Kupci pretražuju ono što žele da kupe. Oni očekuju da brzo i lako nađu traženi proizvod. Da biste im to omogućili, potrebno je samo da imate sajt na kome će se naći ponuda vaših proizvoda, sa fotografijama, opisom i dodatnim informacijama. I naravno mogućnostima za poručivanje. Tako će vaši kupci moći da se uvere u kvalitet i posvećenost onih koji stoje iza ponuđenih proizvoda. A onda kada to uradite, sve ostalo će ići samo od sebe.

Koje su još prednosti onlajn trgovine?

Brojna straživanja pokazuju da se kupci u današnje vreme sve lakše odlučuju da kupe neki proizvod onlajn, čak i lakše u odnosu na tradicionalni neelektronski vid kupovine. Oni to čine jer ne moraju da pređu put da bi fizički stigli do mesta prodaje, čime štede vreme. U samo nekoliko klikova kupuju ono ste im ponudili i potom taj proizvod im stiže direktno na kućni prag.

Osim toga, u onlajn prodavnici kupci ne moraju da čekaju red da bi kupili svoj omiljeni proizvod, što je priznaćete veliki plus, naročito za one koji su nestrpljivi. Takođe, sve informacije o proizvodima za koje su kupci zainteresovani preglednije su prikazane na vebsajtu. Oni lako mogu doći do njih a da im pritom nije potreban razgovor sa prodavcima.

Konkurs za mala i srednja preduzeća - © Visa i Raiffeisen


Zvanični podaci Narodne banke Srbije iz prvih devet meseci prošle godine pokazuju da su u Srbiji platne transakcije preko interneta iznosile 39 miliona dolara. Ako se na to doda podatak da onlajn prodavnica može i pet puta da poveća obim prodaje firme koja ju je uvela, verujemo da je većina preduzetnika i poljoprivrednika svesna mogućnosti koje vam internet prodaja pruža.

Kako da otvorim e-prodavnicu?

Uviđajući potrebu malih i srednjih preduzeća, kao i poljorivrednika koji se bave prodajom svojih proizvoda da unaprede svoje poslovanje i da ostvare dodatne prihode putem internet prodaje, Visa i Raiffeisen banka su odlučili da organizuju konkurs za besplatnu izradu onlajn prodavnice. Na taj način će dobiti e-prodavnicu po principu ključ u ruke. Pobednicima na konkursu će biti omogućen još jedan kanal prodaje, sve važniji i dominantniji u savremenom svetu.

U skladu sa pravilima konkursa, paket koji ćete dobiti ako konkurišete i ostvarite pravo na besplatnu izradu onlajn prodavnice uključuje sve što je potrebno: od pomoći pri kupovini domena, preko vizuelnog, sadržinskog prilagođavanja e-prodavnice vašem poslovanju, do podešavanje E-commerce servisa i kontrole usaglašenosti sa zakonskom regulativom.


Konkurs za mala i srednja preduzeća - © Visa i Raiffeisen

Takođe, ako niste sigurni kako ćete uneti podatke o vašim proizvodima i uslugama, ne morate da brinete. I taj deo je uključen u paket. Biće vam omogućeno fotografisanje i obrada fotografija proizvoda, kao i unos inicijalnog sadržaja kao i obuka za korišćenje i održavanje sajta. Posebno važno jeste što ste oslobođeni plaćanja u banci ukoliko ne ostvarite granični promet u trajanju od 12 meseci.


Vaše je samo da do 21.06.2020. godine konkurišete. I očekujete obaveštenje o tome da li ste dobili nagradu.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica