Kraljevo: Štete od junskih poplava preko 2 milijarde dinara

Kraljevo: Štete od junskih poplava preko 2 milijarde dinara

Posledice koje su u poljoprivredi, na kućama, pomoćnim objektima i infrastrukturi ostavile velike poplave u junu, grad Kraljevo neće moći da reši sopstvenim sredstvima te će se za pomoć obratiti vladi.

Poplave u Kraljevu - © Milanko Danilović/Agromedia

Junske poplave nanele su velike štete na teritoriji grada Kraljeva, naročito u poljoprivredi, infrastrukturi, stambenim i pomoćnim objektima. Posebna komisija štetu je procenila na 1,8 milijardi dinara, a sa procenjenim gubicima od oko 250 miliona dinara,koje su uzrokovale poplave, u Kraljevu premašuje dve milijarde dinara.

Inače,grad Kraljevo obezbedio je sva potrebna merenja na putevima i vodotokovima a Institut za puteve treba što skorije da završi projektovanje svih porušenih i oštećenih mostova. Imajući u vidu da su u pitanju 23 mosta na seoskim područjima teško je očekivati da svi budu završeni do kraja ove godine te su realna očekivanja da će se posao nastaviti u narednoj godini čim vremenski uslovi to dozvole.

Za sanaciju manjih mostova u selima lokalna samouprava je građanima obezbeđivala beton, gvožđe i drugi građevinski materijal koji je bio neophodan da sami poprave mostove koji vode do jedne ili nekoliko kuća.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica