Konferencija o bezbednosti hrane: Šta nam donosi novi zakon?

Konferencija o bezbednosti hrane: Šta nam donosi novi zakon?

Kompanija Adria Media Group u utorak, 16. aprila 2019. godine, organizuje konferenciju pod nazivom „Bezbednost hrane – Budućnost zdrave Srbije“ pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Cilj konferencije je da se otvorenom diskusijom u tri panela predstave sve novine koje donosi novi zakon o bezbednosti hrane, a predviđeno je učešće najviših državnih zvaničnika, eksperata, predstavnika institucija, organizacija, kompanija i medija.

Konferencija o bezbednosti hrane - © Adria media Group

 

Održiva poljoprivreda je ključna za dugoročni socio-ekonomski razvoj svake države zato što poljoprivreda vrši snažan uticaj na ostale sektore društva i predstavlja jedan od najznačajnijih stubova blagostanja i razvoja društva. Benefite održive poljoprivrede osećaju svi – od poljoprivrednih proizvođača, koji ostvaruju direktnu ekonomsku korist i bolji pristup tržištu, preko privrede i povećanog profita usled proizvodnje kvalitetnih proizvoda, do potrošača, koji na tržištu mogu odabrati kvalitetnu, bezbednu i zdravu hranu.

Na jednom mestu okupiće se predstavnici institucija, kompanija i organizacija kako bi se kreirao ambijent za preduzimanje konkretnih koraka u implementaciji i razvoju novog zakona o bezbednosti hrane. Ovom prilikom biće reči o novom zakonu o bezbednosti hrane i otvaranje prve nacionalne referentne laboratorije: tumačenje i sprovođenje zakona. Zatim kakav je uticaj novog zakona na dalji ekonomski razvoj zdrave Srbije kao potencijal za razvoj zdravih brendova. Takođe, će se razgovarati i o potencijalnoj podršci domaćim proizvođačima putem investicija, inovacija i ulaganja u modernizaciju poljoprivrede.

Važnost ove konferencije ogleda se u tome što će se prvi put predstaviti i zajedno sa svim akterima na tržištu prodiskutovati o značaju novog zakona i uticaju na dalji ekonomski razvoj. Prezentovaće se benefiti otvaranja nacionalnih referentnih laboratorija i razgraničenja nadležnosti, a pokazaće se i kako jačanjem lokalnih proizvođača do perspektivne i zdrave ekonomije. Sve o investicijama, fondovima, velikim ulaganjima u 2019. za dugoročni socio-ekonomski razvoj, jer poljoprivreda vrši snažan uticaj na ostale sektore društva i predstavlja jedan od najznačajnijih stubova blagostanja i razvoja društva.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica