Kikinda: Opredeljena sredstva za ruralni razvoj

Kikinda: Opredeljena sredstva za ruralni razvoj

Iz Gradskog budžeta Kikinde za mere ruralnog razvoja ove godine opredeljeno je ukupno 12,6 miliona dinara, pa je na konkursu iz oblasti poljoprivrede, pčelarstva, gastronomije i ekologije novac dobilo 27 gradskih i seoskih udruženja.

Ruralni razvoj - © Agromedia 


Ugovore
o dodeli novca potpisao je gradonačelnik Kikinde Pavle Markov i pozvao sugrađane da redovno prate konkurse.

“Prethodnih godina smo intenzivno radili na osnaživanju naših poljoprivrednika. Nadamo se da će im odobrena sredstva koristiti i da će ih utrošiti kako je predviđeno. Jasno možemo da vidimo rezultate mera i programa koje smo sprovodili u prethodne dve godine”, rekao je Markov.

Član Gradskog veća za poljoprivredu i ruralni razvoj Imre Kabok, precizirao je da je raspodeljeno nešto više od sedam miliona dinara, a ostatak se tiče pomoći za osiguravanje useva i realizaciju nekoliko mera u stočarskoj proizvodnji.

“Da bi se ovakva ruralna politika nastavila, bitno je da korisnici adekvatno utroše odobrena sredstva i pokažu rezultate”, ukazao je Kabok.

Kikindskom udruženju penzionera je na konkursu iz oblasti gastronomije odobreno 80.000 dinara, dok je Udruženju pčelara „Kikinda“ pripalo 120.000 dinara.

“Ovaj novac ćemo utrošiti da okončamo izgradnju naše mini hale”, potvrdio je predsednik Udruženja Saša Čolak.


Izvor: Dnevnik

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica