Iz budžeta Vojvodine 8 milijardi dinara za razvoj poljoprivrede

Iz budžeta Vojvodine 8 milijardi dinara za razvoj poljoprivrede

Iz budžeta Vojvodine u 2017. godini za oblast poljoprivrede biće izdvojeno osam milijardi dinara. Povećanje sredstava odnosiće se na skoro sve segmente poljoprivredne proizvodnje, uključujući i ulaganja u vodene objekte i sisteme za navodnjavanje.

Sistem za navodnjavanje - © Agromedia

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je, tokom uručenja ugovora o sufinansiranju projekata izgradnje i rekonstrukcije vodnih objekata lokalnim samoupravama u Vojvodini, rekao da će u 2017. godini u poljoprivredu biti uloženo više sredstava nego u 2016. godini.

Prema njegovim rečima, do povećanja sredstava doći će u skoro svim aspektima poljoprivredne proizvodnje. U vodne objekte i sisteme za navodnjavanje biće uloženo 11% sredstava više nego prošle godine.

Za šumarstvo, o kome će Skupština Vojvodine raspravljati 20. decembra, predviđeno je ulaganje od 261 milion dinara.

Na Konkurs za sufinansiranje izgradnje i rekonstrukcije vodnih objekata u javnoj svojini i objekata fekalne kanalizacije stiglo je ukupno više od 70 zahteva, a ukupan iznos traženih sredstava premašivao je milijardu dinara, rekao je pokrajinski sekretar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Vuk Radojević. 

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica