"Gastro Srem" treći put u Staroj Pazovi

"Gastro Srem" treći put u Staroj Pazovi

Po treći put, gastronomska manifestacija “Gastro Srem” održaće se prvog i drugog septembra u Staroj Pazovi. Manifestaciju organizuju Turistička organizacija opštine Stara Pazova, a pod pokroviteljstvom lokalne samouprave i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Ilustracija: Spremljen ajvar - © Agromedia

U subotu će se održati takmičenje u spremanju ajvara u okviru takmičarskog karavana “Izađi mi na teglu”.  U 17 časova proglasiće se najbolji takmičari u kategorijama: najukusniji slatki kolač, najbolji recept za slani kolač i najoriginalniji štand u konkurenciji od preko 70 izlagača koliko ih je prijavljeno ove godine. U 18 časova biće proglašeni pobednici takmičenja u pripremanju ajvara, a najbolji će dobiti šporet smederevac. Od 19 časova posetioci će imati priliku da uživaju u nastupu članova Tamburaškog orkestra “Ladan špricer” iz Golubinaca, dok je za 20 časova zakazan celovečernji koncert internacionalnih folklornih ansambala iz Grčke, Bosne i Hercegovine, Turske i Bugarske pod nazivom “Ponesi opanke”.

Drugog dana manifestacije sa početkom u 11 časova počinje priprema tradicionalnog sremskog ručka za šta je zadužena domaćica iz Golubinaca Marija Markuš, a zatim će posetioci biti u prilici da probaju sremski ručak zahvaljujući Hotelu “Vojvodina” iz Stare Pazove.

Izvor: RTV

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica