Dodeljena priznanja manifestacijama koje promovišu poljoprivrednu proizvodnju

Dodeljena priznanja manifestacijama koje promovišu poljoprivrednu proizvodnju

Manifestacijama koje promovišu poljoprivrednu proizvodnju dodeljena su priznanja Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu. To su: takmičenje orača „Srbobranske brazde”, Agrarna unija opštine Kanjiža i Privredna komora Srema iz Sremske Mitrovice.

Dodeljena priznanja manifestacijama koje promovišu poljoprivrednu proizvodnju  - © Agromedia

Priznanja su preuzeli predsednik organizacionog odbora „Srbobranske brazde”, Vladimir Rankov, predsednik Agrarne unije opštine Kanjiža, Aleksandar Stojanović, i Branislav Živanović iz Privredne komore Srema

Plakete su im uručili dekan Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, Nedeljko Tica, i direktorka Departmana za ratarstvo i povrtarstvo, Dragana Latković. Tom prilikom istakli su da su te manifestacije veoma značajne za promovisanje tradicije i poljoprivredne proizvodnje.

Takmičenje zemljoradnika u Sremu ima 42 godine dugu tradiciju, a ratari odmeravaju snage u biljnoj proizvodnji: ječma, ovsa, kukuruza, šećerne repe, suncokreta, soje, ali i u stočarskoj: svinja, prasadi, junadi, ovaca, mleka, živine, meda.

Takmičenje „Srbobranska brazda” je takmičenje u oranju koje se održava već 17 godina. Na toj manifestaciji takmiče se orači, ali i posetioci ovog skupa.

Festival kukuruza u Kanjiži prerastao je u međunarodni skup, a organizuje se zarad negovanja tradicije i narodnih običaja koji se odnose na najzastupljeniju ratarsku kulturu u opštini Kanjiža.

Više o dobitnicima nagrade možete pročitati OVDE 

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica