Dodela podsticaja za poljoprivrednike u Kragujevcu

Dodela podsticaja za poljoprivrednike u Kragujevcu

Gradsko veće u Kragujevcu donelo je odluku o raspisivanju tri javna poziva za dodelu podsticaja za sva registrovana poljoprivredna gazdinstva na teritoriji tog grada.
 

Podsticajna sredstva za poljoprivrednike u Kragujevcu - © Agromedia

Ukupan iznos podsticajnih sredstava iznosiće do 600.000 dinara, a biće opredeljena za nabavku prenosne opreme za mužu. Maksimalan iznos po ovom osnovu ne može biti veći od 50.000 dinara po domaćinstvu, uz obavezu da korisnik podsticajnih sredstava kupljenu opremu ne sme otuđiti u periodu od tri godine od dana prenosa sredstava.

Drugi javni poziv odnosiće se na dodelu podsticajnih sredstava za nabavku nove priključne mehanizacije u iznosu do 3,6 miliona dinara. Podsticajna sredstva odobravaju se do 40% od iznosa na dostavljenom računu, pri čemu maksimalan iznos po ovom osnovu ne može biti veći od 60.000 dinara po domaćinstvu. Korisnici podsticajnih sredstava po ovom osnovu kupljenu mehanizaciju ne mogu otuđiti u periodu do pet godina.

Gradsko veće donelo je odluku i o objavljivanju javnog poziva za dodelu podsticajnih sredstava za nabavku sadnog materijala voća u ukupnom iznosu do milion dinara. Sredstva su namenjena za nabavku sadnog materijala za površinu pod zasadom voća veću od 0,25 hektara i za zasade vinove loze od 0,20 do 0,50 hektara. Podsticajna sredstva su namenska i bespovratna, dodeljuju se u maksimalnom iznosu do 50% po dostavljenom računu, odnosno do 50.000 dinara po domaćinstvu.

Svi javni pozivi biće objavljeni na zvaničnoj internet stranici grada Kragujevca i mesnim kancelarijama na seoskom području.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica