„Delta Agrar” će uložiti 40 miliona evra u poljoprivrednu proizvodnju

„Delta Agrar” će uložiti 40 miliona evra u poljoprivrednu proizvodnju

Najznačajniji biznis kompanije „Delta Agrar” je poljoprivredni sektor, u koji su tokom 2016. godine uložili oko 17 miliona evra. Protekle godine ostvarili su čak 70 miliona evra kroz izvoz i to većinom u zemlje Evropske unije. Za 2017. godinu planiraju da investiraju 40 miliona evra. 
 

Delta Agrar ulaže 40 miliona u poljoprivrednu proizvodnju - © Agromedia

U toku ove godine planiraju i podizanje zasada pod trešnjom u okolini Zaječara, kada će biti zasađeno 30 od planiranih 150 hektara.
 

3 stavke koje strani kupci jabuka najviše vrednuju

Da bi povećao izvoz robe u druge zemlje, Delta Agrar je osnovao i kompaniju „Delta Frukt” koja se nalazi u Rusiji. Na taj način trebalo bi da obezbedi veću distribuciju Deltinih proizvoda u tu zemlju.

Kako je rekao Dejan Jeremić, potpredsednik Delta Holdinga, i u proizvodnji vode (fabrika Mioni) i testenina (Danubius) ostvareni su rekordni rezultati, dok je u 2016. godini otvoreno i 40 Yuhor prodavnica u 24 grada Srbije.
 

Delta Agrar ulaže 40 miliona u poljoprivrednu proizvodnju - © Agromedia

Kada su ostali sektori u pitanju, Delta Auto grupa je u 2016. godini zabeležila rast prihoda za više od 10% i EBITDA od 32%. Za ovu godinu kompanija najavljuje uvođenje i električnih automobila BMW i3 i BMW i8, kao i hibridna vozila.
 

U voćnjaku Delta Agrara u Čelarevu pažljivo se bira svaki plod jabuke!


Deltina kompanija za distribuciju DMD u 2017. godini očekuje prihod od oko 30 miliona evra. Dok Delta Transportni Sistem (DTS) u 2017. godini uvodi novu uslugu železničkog transporta i otvara nove linije zbirnog drumskog transporta za Nemačku i Austriju.

U planu je i proširenje poslovanja na tržište Slovenije. DTS je, inače, u 2016. godini imao rast prihoda za više od 20%. Tome je doprinelo pružanje usluga u čak 36 zemalja i otvaranje firmi u Crnoj Gori i BiH.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica