Cena mesa: Sada bez OGRANIČENJA, Minisitarstvo donelo odluku

Cena mesa: Sada bez OGRANIČENJA, Minisitarstvo donelo odluku

Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine Srbije objavilo je novu uredbu koja ukida ograničenja cena svinjskog buta bez kostiju, svinjske plećke, svinjskog vrata sa kostima i svinjske krmenadle sa kostima.

svinjsko meso u vitrini

 

Do sada je maksimalna maloprodajna cena za svinjski but bez kostiju bila 750,20 dinara po kilogramu, za svinjsku plećku bez kostiju 738,10 dinara, za svinjski vrat sa kostima 689,70 dinara po kilogramu, dok krmenadla sa kostima nije smela da u prodavnicama bude skuplja od 659,45 dinara po kilogramu.

Pored svinjetine, nova uredba takođe ukida ograničenja cena i na celom trupu pileta. Do sada je bila propisana maksimalna maloprodajna cena svežeg pilećeg trupa od 319 dinara po kilogramu, međutim, sada će tržište odrediti cenu.

Kako bi se sprečilo eventualno poskupljenje, ministar Tomislav Momirović zagarantovao je da će Ministarstvo raditi na stabilnosti cena na tržištu i osigurati redovnu snabdevenost. Ministarstvo će, kako je rekao, ozbiljno pratiti situaciju na tržištu i učiniti sve što je potrebno da građani budu sigurni da će im proizvodi biti dostupni i to po prihvatljivim cenama.

Ukidanje ograničenja cena će, prema Ministarstvu, doprineti povećanju konkurencije i osigurati građanima širi izbor proizvoda.

Izvor: N1

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica