29. Berbanski dani sledeći vikend na Paliću

29. Berbanski dani sledeći vikend na Paliću

Tradicionalni, 29. Berbanski dani na Paliću održaće se 8. i 9. septembra. Ova manifestacija proslavlja berbu svih plodova koji dospevaju uoči jeseni.

Manifestacija koja je osnovana 1989. godine neguje iste vrednosti već 29 godina: slavlje povodom uspešne berbe, humanitarnost i tradiciju, koja sledeće godine proslavlja veliki jubilej. Svake godine tu je velika Berbanska izložba voća i povrća, Berbanska pijaca, degustacija vina i proizvoda od voća, Berbanski vašar, muzika, zabava, takmičenja u kuvanju, dečije igre…

Vredni ratari iz okolnih sela svake godine su voljni da poklone deo svojih plodova za Berbansku izložbu, koji se posle manifestacije odnose u Dom za decu ometenu u razvoju “Kolevka”. Time ova manifestacija, zajedno sa Rotari klubom iz Subotice, već godinama ima humanitarni karakter.

Ove godine je uneta i jedna novina, sa ciljem promocije zanatskog piva. Na Letnjoj pozornici održaće se “Palićka neman”, manifestacija na kojoj će svoju ponudu predstaviti nekoliko pivara iz regiona. Uz živu svirku i ljubitelji piva imaće razlog da dođu na Palić.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica