25 miliona dinara za razvoj stočarstva u Vojvodini

25 miliona dinara za razvoj stočarstva u Vojvodini

Dodeljeni su ugovori korisnicima koji su ostvarili pravo na podsticaje za poboljšanjе stočarskе proizvodnjе i uvođеnjе standarda EU u proizvodnji mеsa i mlеka. Njima je uručeno 12 ugovora u iznosu od 25 miliona dinara.

Ovce - © Agromedia

Bespovratna sredstva korisnici će moći da iskoriste za adaptaciju postojećih objekata i kupovinu nove opreme, sa ciljem podizanja nivoa kvaliteta proizvodnje i prerade mesa i mleka.
 

Zaražene svinje iz Danske nisu pretnja Srbiji

Do lakšeg upravljanja zemljištem uz informacione tehnologije

Pokrajinska vlada i Sekretarijat su za ove namene izdvojili 30 miliona dinara, a juče je dodeljeno oko 25 miliona dinara. S obzirom na to da će korisnici investirati i od svojih sredstava, ukupno će u objekte za preradu biti uloženo oko 45 miliona evra.

Od 12 potpisanih ugovora, sedam se odnosi na ulaganja u mlekare i to u visini od 10 miliona dinara, dok će 15 miliona dinara biti iskorišćeno za investiranje u mesare.
 

Pojačana kontrola ispravnosti ribe tokom posta

Srbija uvezla 15.000 tona svinjskog mesa


Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Vuk Radojević, istakao je da je cilj konkursa da se podigne kvalitet proizvodnje i prerade na viši nivo. Takođe, potrebno je i da se rad u ovim objektima usaglasi sa standardima Evropske unije i da se tako obezbede kvalitetni proizvodi koji će odgovarati zahtevima domaćeg i inostranog tržišta.
 

10.000 evra mladim poljoprivrednicima za pokretanje biznisa


Radojević je istakao da će Konkurs za unapređenje stočarske proizvodnje biti raspisan i u 2017. godini, kao oblik podrške poljoprivrednim gazdinstvima u Vojvodini. Najavio je i novu meru koja se odnosi na podizanje kvaliteta proizvodnje i prerade voća, grožđa i povrća.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica