130 miliona dinara za agrarni budžet u Subotici

130 miliona dinara za agrarni budžet u Subotici

Za agrarni budžet u Subotici izdvojeno je između 120 i 130 miliona dinara. Najveći deo tog novca biće uložen u uređenje atarskih puteva. Sredstva će biti obezbeđena kroz izdavanje državnog poljoprivrednog zemljišta u zakup. 
 

50 miliona dinara za uređenje atarskih puteva u Subotici - © Agromedia

Više od 50 miliona dinara ove godine izdvojeno je za nastavak uređenja atarskih puteva u Subotici. Preostalih 70 do 80 miliona dinara iz ovogodišnjeg agrarnog budžeta biće usmereno na finansiranje poljočuvarske službe, protivgradne zaštite, uklanjanje leševa životinja i slično.
 

Objavljen javni poziv za privatizaciju PKB-a

Mesne zajednice u Subotici moći će da šalju zahteve o prioritetima oko uređenja atarskih puteva. Nakon obrade pristiglih zahteva biće raspisan konkurs za izradu tih puteva, a zatim može da se počne i sa realizacijom, navodi Šimon Ostrogonac, član Gradskog veća zadužen za poljoprivredu.
 

„Delta Agrar” će uložiti 40 miliona evra u poljoprivrednu proizvodnju

Poljoprivrednici u Subotici, kao i svake godine, mogu da računaju i na kreditnu podršku iz lokalnog budžeta. Za razliku od prethodnih godina, kada je kreditne konkurse raspisivao Fond za razvoj poljoprivrede, od ove godine subvencionisaće se kamate za kredite kod poslovnih banaka.
 

Unapređenje poljoprivredne proizvodnje i ruralnog razvoja u Somboru

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica