Koliko košta kilogram paprike na pijacama?

Koliko košta kilogram paprike na pijacama?

Kako su se kretale cene povrća na pijacama u Srbiji? Koliko su kupci plaćali za kilogram paprike, a koliko za crni luk i šargarepu? Saznajte u sledećem izveštaju.

Na pijaci Kalenić u Beogradu u odnosu na prošlu nedelju zabeležena je prva ponuda kornišona, a ponuda ostalog povrća bila je odlična na pijačnim tezgama. Tokom ovog perioda došlo je do pada cene brokolija, krastavca, paprike i patlidžana.

Zelenu pijacu u Čačku što se povrća tiče bila je raznolika i bogata ponuda od crnog luka do šargarepe. Prodaja paprike odvijala se po ceni od 100 do 150 din/kg u zavisnosti od sorte, kod paradajza je dominirao iznos od 140 din/kg, dok je cena tikvice bila 60 din/kg.

Na kvantaškoj pijaci u Beogradu uprkos malo boljoj ponudi povrtarskih kultura, na prodajnim punktovimam, u odnosu na prethodni period, posebno paprike, paradajza i krastavca, prodaja je bila slaba po mišljenu proizvođača i prodavaca. Niže su bile cene cvekle, boranije, mladog crnog luka, paradajza, paprike šilje, patlidžana, tikvice i zelene salate i u odnosu na prethodnu sedmicu. Zabeležen je rast cena dinje, lubenice, paprike babure i spanaća.

Prama izveštaju reportera STIPS iz Leskovca protekle je sedmice na kvantaškoj pijaci u Leskovcu došlo je do pada cene patlidžana, paradajza, dok su skuplji bili tikvica i lubenica.

Karakteristika kvantaške pijace u Nišu jeste rast cena celera, crnog luka, pasulja tetovca, šampinjona i tikvica. Jeftiniji su u odnosu na prethodni period bili cvekla, krastavac salatar, paprika ljuta, paprika ostala, praziluk i zelena salata.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica