Na našim trpezama najčešće se koriste meki sirevi, i zato se ustalilo pogrešno verovanje da se u Srbiji ne proizvode i ne konzumiraju tvrdi zreli sirevi.
Na našim trpezama najčešće se koriste meki sirevi, i zato se ustalilo pogrešno verovanje da se u Srbiji ne proizvode i ne konzumiraju tvrdi zreli sirevi.
„Veletržnica Beograd“ posrednik je u prodaji robe na veliko i igra veoma važnu ulogu kada je reč o plasiranju voća i povrća.
Salmonela je infektivna bolest koja nastaje usled trovanja hranom. Ova bakterija najčešće se nalazi u jajima ili pilećem mesu i može da izazove stomačne probleme.
Đorđe Pavlović iz Milakovca napravio je sam, prema svojim nacrtima, treći berač po redu. On kaže da je potrebno 6 do 8 meseci kako bi se napravila takva mašina.
U centru Novog Sada, na Ribljoj pijaci, nalazi se mali restoran koji nam usred grada donosi mir vojvođanskiih sela i obilje jela i namirnica.
Minerali zeolita imaju široku primenu u voćarskoj proizvodnji u svetu. Iako ga u našoj zemlji ima u izobilju njegova upotreba nije toliko česta.
Zima je pravo vreme za orezivanje voćaka, a sada to možete učiniti u samo 3 jednostavna koraka.
Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović prisustvovao je puštanju u rad jedne od tri trafostanice u okviru projekta elektrifikacije polja.
Nešto više od 10.000 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta, biće ponuđeno u zakup poljoprivrednicima sa područja grada Kikinde.
Cene stoke i stočne hrane za period 01-05.12. 2017.
Cene povrća za period 01-05.12. 2017.
Cene voća za period 01-05.12. 2017.
Vremenska prognoza za 09.12.-15.12. 2017.
Vesti sa Produktne berze za period 04.12.-08.12.2017.
U ovoj epizodi emisije “Svet poljoprivrede” upoznajemo vas sa zanatom pravljenja tvrdog sira.
Pođite sa nama na Veletržnicu Beograd da vidite kako se tamo trguje.
Podsetite se kako se suzbija salmonela.
Pogledajte kako je ovaj čovek sam napravio svoj berač.
Isprobajte nove, ali i tradicionalne ukuse u Špajzu Salaša 137.
Informišite se o blagodetima upotrebe zeolita u zasadu voća.
Naučite kako da orezujete voće u 3 koraka.
Kako je najbolje da zaštitite useve posle setve, a pre nicanja i koje anegdote nam je ispričao vlasnik Salaša 137 u Čeneju, otkrivamo u 553. epizodi Sveta poljoprivrede.
Koji su izazovi proizvođača mleka u Srbiji i kako da se rešite puževa pogledajte u 536. epizodi Sveta poljoprivrede
Koja je tajna dobrog kiselog kupusa i kako je bilo na Sajmu povrtara u Stopanji saznajte u 535. epizodi Sveta poljoprivrede.
Koje sve tajne krije pirotska peglana kobasica i kako da uspešno orežete jabuku, saznajte u 488. epizodi Sveta poljoprivrede.
Imati dobre dobar alat svakako znači i dobro uraditi posao.