Cene povrća za period 01-05.12. 2017.

Cene povrća za period 01-05.12. 2017.

Tokom protekle nedelje došlo je do smanjenja ponude na nekim zelenim pijacama usled hladnijeg vremena

Hladniji dani uticali su na smanjen obim ponude paradajza i paprike na zelenoj pijaci u Loznici. Ponuda ostalog povrća i dalje je veoma dobra, a cene većine proizvoda bile su nepromenjene u odnosu na prethodni period.

Na zelenim pijacama u Čačku ponuda povrća bila je raznovrsna. Krompir se prodavao po ceni od 30 do 40 din/kg, dok je kod crnog luka cena varirala od 50 do 60 din/ kg. Dominantna cena tikvice iznosila je 180 din/kg. Dobra je bila ponuda i prodaja kupusa, cena se kretala od 25 do 30 din/kg. Nastavljen je trend dobre prodaje karfiola po ceni od 50 do 60 din/kg.

Na zelenim pijacama u vranju došlo je do rasta cene cvekle i kupusa, dok su cene ostalih povrtarskih kultura uglavnom na prošlonedeljnom nivou. Ponuda i tražnja poljoprivrednih proizvoda uglavnom je bila na prošlonedeljnom nivou.

Na kvantaškoj pijaci u Beogradu slabija je bila ponuda paprike, krastavca, paradajza i tikvice na prodajnim punktovima. Nastavljen je trend dobre ponude kupusa, krompira, zeleni, crnog luka i šargarepe. U pogledu cena zabeležen je rast kod brokolija, karfiola, krastavca salatara, paprike, patlidžana, rena i zelene salate.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica