Poljoprivredna emisija "Svet poljoprivrede" – epizoda 427.

Poljoprivredna emisija "Svet poljoprivrede" – epizoda 427.

U ovoj epizodi "Sveta poljoprivrede" saznajte sve o Zakonu o jakim alkoholnim pićima, kakvi su problemi u mlekarstvu u Srbiji i kako suzbiti azijske bubamare.

U ovoj epizodi “Sveta poljoprivrede” saznajte sve o Zakonu o jakim alkoholnim pićima, kakvi su problemi u mlekarstvu u Srbiji i kako suzbiti azijske bubamare.

 

U ovoj epizodi emisije „Svet poljoprivrede“ pogledajte šta nam sve donosi novi Zakon o jakim alkoholnim pićima, kome će odgovarati, a kome možda i neće. A u okolini Apatina posetili smo jedan neobičan voćnjak. U njemu se gaje stare, autohtone sorte kruške, pa pogledajte kakve su njihove prednosti i da li imaju mane.

Ukoliko volite da pecate i da se vozite čamcem, a uz to ste i ljubitelj dobre i ukusne hrane, restoran „Stari bunar“ je pravo mesto za vas.

Sa Goranom Živkovim, osnivačem i programskim direktorom konsultantske kompanije SEEDEV, razgovarali smo o problemima u sektoru mlekarstva.

U Slankamenu smo zatekli jedan čudan prizor. Iako je voćarima iz toga kraja Dunav daleko svega jedan kilometar, oni za navodnjavanje svojih voćnjaka moraju da kopaju bunare. Pogledajte zašto.

Sezona je azijskih bubumara. Zato smo se raspitivali da li su ti insekti opasni i kako bi trebalo da ih suzbijemo.

U Leskovcu smo upoznali jednog od čuvenih pčelara iz tog kraja, a saznali smo i da on sam pravi hranu za pčele.

SAVET: Diplomirani inženjer Vladimir Milutinović ove nedelje govori o lukovicama cveća i otkriva kako bi trebalo da ih u jesen posadimo da bismo u proleće mogli da uživamo u lepom i mirisnom cveću.


Pogledajte i šta se prošle nedelje dešavalo na Produktnoj berzi i na pijacama u našoj zemlji.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica