Pogledajte kakvi su rezultati primene „Unicombo“ paketa!

Pogledajte kakvi su rezultati primene „Unicombo“ paketa!

Pre tačno deset dana bili smo na parceli Miroslava Uglješe iz Kovilja. Razlog naše ponovne posete je da se uverimo u efikasnost primene Unicombo paketa, odnosno u efekte suzbijanja korova preparatima Ikanos Expert i Kideka. Pogledajte šta smo zabeležili.

Parcela pod kukuruzomna imanju Miroslava Uglješe iz Kovilja, kao i većina u Srbiji ove godine, bila je veoma zakorovljena. Međutim, zahvaljujući primeni Unicombo paketa, odnosno preparatima Ikanos Expert i Kideka, ona je samo deset dana nakon tretmana potpuno čista. Pitali smo domaćina kakvi su njegovi utisci.

Iskreno da vam kažem, ja sam se iznenadio efektima ove hemije. Već sam odlučio da sledeće godine sve parcele tretiram Unicombo paketom. Čak je i moj otac rekao da zapišem nazive preparata, da ih ne bi zaboravili do sledeće godine. Zaista, korova više uopšte nema. Trebalo bi samo još da odradimo međuredno kultiviranje i kukuruz je spreman da se dalje uspešno razvija“, zaključio je Miroslav Uglješa iz Kovilja.
 

Efekti primene Unicombo paketa - ©Agromedia 

Gospođa Dragica Šovljanski, iz kompanije „NS Agro-ing“, koja je sa nama na ovoj parceli bila i pre deset dana, u vreme tretiranja kukuruza Unicombo paketom, došla je i da se lično uveri u rezultate koji se sa preparatima Kideka i Ikanos Expert mogu postići. Sudeći po njenim prvim reakcijama, bila je i više nego oduševljena.

Vaši snimci mogu samo da potvrde činjenicu da je Unocombo paket jedno jedinstveno rešenje na tržištu za rešavanje problema sirka, uskolisnih i širokolisnih korova u kukuruzu. Sada sam već sigurna da će ovi preparati sledeće godine naći svoje mesto na velikom broju njiva“, rekla nam je Dragica Šovljanski.
 

Efekti primene Unicombo paketa - ©Agromedia 

Napomenula bih da je na ovoj parceli kukuruz već bio u fazi šestog – sedmog lista, a i korovi su već bili veoma razvijeni, naročito muhar. Palamide i neki širokolisni korovi takođe su već bili u fazi kada je teško da se suzbiju preparatom. Ipak, Unicombo paket je u tome uspeo“, dodala je ona.

Dejan Jovanović, iz kompanije „Nufarm“ uopšte nije bio iznenađen čistom njivom koju smo zatekli na ovom imanju. Naprotiv. Ovakvi rezultati su, kaže on, bili potpuno očekivani.
 


Unicombo paket, u odnosu na vodeće herbicide na tržištu, košta čak 40 – 50% manje.

Ja nisam ni sumnjao da će ovakav efekat izostati. Kao što smo obećali poljoprivrednicima, naročito našem današnjem domaćinu, došlo je do potpune eliminacije svih korova koji bi mogli da ugroze usev kukurza, kako višegodišnjih travnih, tako i višegodišnjih širokolisnih, ali i jednogodišnjih, poput čička, palamide, divljeg grožđa i drugih“, objašnjava Dejan Jovanović.


Unicombo paket sa dva preparata i tri aktivne materije su besprekorno odradili svoj posao i to sa tri mehanizma delovanja. Uz to, one deluju i preko zemljišta, pa je kukuruz sada potpuno zaštićen i neće doći do novog talasa korova. Iako je ova njiva bila kritična, mogu slobodno reći da je spašena“, ističe Jovanović.
 

Efekti primene Unicombo paketa - ©Agromedia 


Dodao bih još i da je naša zamisao bila da pomognemo poljoprivrednicima u donošenju prave odluke koja se tiče tretiranja kukuruza. Uz to, ovaj paket, u odnosu na vodeće herbicide na tržištu, košta čak 40 – 50% manje. Zato uz njega ratari mogu i ekonomično i pouzdano da reše probleme sa korovima u usevu kukuruza“, dodao je on.

Naš distributer na tržištu Srbije je proverena firma „NS Agro – ing“ i uz veoma pozitivne komentare sa terena ne vidim ni jedan razlog da ovaj preparat ne zaživi u našoj zemlji.  Inače, mi smo radili veliki broj testova i u zapadnoj Evropi, a radimo ih i ovde već godinama sa renomiranim poljoprivrednim stručnim službama, kakva je somborksa ili pančevačka i pokazalo se da je Unicombo paket uvek među 3 vodeća herbicida po efikasnosti“, zaključio je Dejan.

Sagovornici:
Miroslav Uglješa, ratar iz Kovilja
Dragica Šovljanski, iz kompanije „NS Agro-ing“
Dejan Jovanović, iz kompanije „Nufarm“

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica