,,Parcela pokaže SVE!” Kod Radovana svi svraćaju da vide pšenicu!

,,Parcela pokaže SVE!” Kod Radovana svi svraćaju da vide pšenicu!

Radovan Knežević iz Bašaida obrađuje oko 170 katastarskih jutara pšenice, suncokreta i kukuruza. Ovaj domaćin dobro zna da računica za kvalitetan prinos i profit mora da uključuje i preparate koji se koriste u procesu, pa je idealno da oni dobro rade posao a da ne budu previše skupi.

Upravo se zbog visokih cena mineralnih đubriva odlučio da proba preparate Biofor System. Bio je radoznao da vidi kakav će biti učinak. Preparate koristi u svim kulturama, a kako kaže, na osnovu izgleda parcela, situacija obećava. Ove godine se nadaju prinosu od preko 3 tone pšenice po katastarskom jutru, što će za ovu godinu biti veoma zadovoljavajuća količina.

Najpre je seme tretirao preparatom BioGnezdom, dok je kasnije koristio BioEho, Biofor Active i Nitrogenius. Na samom kraju koristi i BioPlug, kako bi se žetveni ostaci što bolje razgradili.

Ono što je Radovan istakao kao veoma pozitivnu stvar jeste pojava glista, koje su poželjne u svakom zemljištu jer se zemlja, između ostalog, lakše obrađuje. On ističe da je, pored visokog prinosa, rad na strukturi tla i povećanju udela humusa podjednako važan cilj.

Osim učinka preparata, Radovan je oduševljen podrškom koju ima od stručnog tima kompanije Biofor System. Kako nam je objasnio, redovno ga posećuju kako bi zajedno obilazili parcele i pratili sve procese.

Za sve one koji su skeptični, Radovan ima jak argument. ,,Parcela pokaže sve. Evo trenutno se vidi boje pšenice, neki pšenice su već završila svoju vegetaciju, naša je još zelena”, objašnjava Radovan.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica