Kako SPASITI biljke nakon GRADA? Stručnjaci savetuju ove mere ZAŠTITE!

Kako SPASITI biljke nakon GRADA? Stručnjaci savetuju ove mere ZAŠTITE!

Grad koji je padao u proteklom periodu naneo je veliku štetu svim kulturama. Nepovoljne vremenske prilike se nastavljaju i zato je veoma važno pomoći biljkama da ,,preguraju” ovaj period, zaštititi ih na pravi način i osigurati prinos. Spec. dipl. inž. Bogdan Žigić, direktor kompanije Biofor System, savetuje kako da pomognemo biljkama u ovim stresnim uslovima.

Na koji način da pomognemo biljkama oštećenim od grada?

,,Prosto treba da sagledamo kakvo je stanje. Moramo da shvatimo da mi ne možemo da je pustimo samu. Dakle, postoji preparat koji značajno može da obezbedi bolji oporavak, brži oporavak, jer u pitanju je sada trka sa vremenom – da će uspeti da oplodi (pričamo o kukuruzima). Kukuruz ima mogućnost brzo da se oporavlja, ali BioEho je upravo da usmerava procese u samoj biljci. Pored aminokiselina postoje bioaktivne materije, auksini, giberalini i kao takav, BioEho stvarno brzo oporavlja biljke. Biljke koje su u problemu zbog grada koji je padao BioEho zaista može da oporavi.

Sa druge strane, u šećernoj repi su neophodna prskanja, takva je godina da su jednostavno neophodna. Dakle, BioEho koji sadrži kao aktivnu komponentu Bacillus amyloliquefaciens može mnogo da doprinese zdravstvenom stanju biljke uz to da je oporavi i pruži joj neophodnu podršku u ovakvoj vodi”.

Da li može BioEho da se kombinuje sa pesticidima?

,,BioEho ne sadrži hranljive materije i on ima mogućnost mešanja sa svim pesticidima, uključujući i fungicide koji će naravno biti najprisutniji”, savetuje Žigić.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica