Adama predstavlja NOVI preparat POWERTWIN: Efikasno suzbijanje korova šećerne repe

Adama predstavlja NOVI preparat POWERTWIN: Efikasno suzbijanje korova šećerne repe

Novi herbicid Powertwin je dvokomponentni, selektivni, sistemični herbicid. Efikasan je u suzbijanju širokolisnih jednogodišnjih travnih korova u usevu šećerne repe. Prema dosadašnjim analizama pokazuje bolje rezultate od očekivanih.

Preparat u svom sastavu ima dve aktivne materije, fenmedifan i etofumesat. Obe aktivne materije su zastupljene sa po 200 grama na litar proizvoda.

S obzirom da je reč o bezbednom herbicidu, s prvim tretmanom treba krenuti odmah nakon nicanja useva, pratiti razvojnu fazu korova i tretirati kada su korovi u fazi kotiledona, savet je predstavnika kompanije Adama Mire Babić.

Uspešna primena u domaćoj proizvodnji

Da su pozitivni efekti bolji od očekivanih utvrdio je domaći proizvođač šećerne repe Marko Gagić iz Dobrinaca.

“Ove godine smo prvi put probali novi preparat u drugom i trećem tretmanu. Trenutno se nalazimo u šestom danu od tretmana preparatom Powertwin, efekat je bolji od očekivanog. Najviše je suzbio najdominantniji i najproblematičniji korov u proizvodnji šećerne repe – pepeljugu”, navodi Marko Gagić.

Pošto navodi da su njegova očekivanja ispunjena, Powertwin će u daljoj proizvodnji postati deo standardne zaštite, koja uključuje i herbicid Goltix Gold.

Adama nudi novu strategiju protiv korova

Iz kompanije Adama navode da se herbicid Powertwin pokazao kao izuzetno kompatibilan sa drugim herbicidom koji se nalazi u ponudi ove kompanije – preparatom Goltix Gold. Uz upotrebu ova dva herbicida kreirana je nova osnova glavne strategije u zaštiti šećerne repe.

Sagovornici:
Mira Babić, kompanija Adama
Marko Gagić, proizvođač


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica