3 preparata za uspešnu zaštitu pšenice od bolesti i korova

3 preparata za uspešnu zaštitu pšenice od bolesti i korova

Poljoprivredno preduzeće „Agros-Komerc“ iz Despotova, nedaleko od Bačke Palanke, jedna je od najvećih specijalizovanih firmi za pružanje usluga u poljoprivredi i prodaji u ovome kraju. Više od 100 kooperanata „Agros-Komerca“ svake godine obrađuju oko 1.000 hektara zemlje pod kukuruzom, sojom i pšenicom. Na ovim površinama već godinama se koriste tri preparata za zaštitu pšenice kompanije „Galenika-Fitofarmacija“.

Nataša Brajić, predstavnica preduzeća „Agros-Komerc“, otkrila nam je koji se preparati za zaštitu pšenice u ovo doba godine koriste u njihovom kraju.

Od herbicida naši ratari redovno koriste preparate Bonaca i Tezis, a kada je reč o fungicidima, za prvi tretman koristili smo Akord. Ljudi su zadovoljni, naročito zato što su cene pristupačne, a i kvalitet se pokazao kao veoma dobar“, objašnjava Nataša.

Žetva pšenice - ©Agros-komerc


Uz pomoć Akorda veoma uspešno možete da se izborite protiv rđe, pepelnice, pegavosti lista i fuzarijuma klasa u vašoj pšenici
. Najbolje je koristiti ga u dozi od 1 litar po hektaru i to od početka klasanja do početka cvetanja pšenice.

Bonacu korovi u potpunosti usvajaju već jedan sat nakon primene, a opasnost od spiranja usled padavina ne postoji. Najbolje je tretirati pšenicu ovim preparatom kada su usevi u fazi tri lista, pa do pojave zastavičara.

Žetva pšenice - ©Agros-komerc


Uz pomoć Tezisa možete da suzbijete veliki broj jednogodišnjih i višegodišnjih širokolisnih korova
. Preporučena doza iznosi 10 grama po hektaru, uz 0,1% okvašivača, a vreme primene – kada je pšenica u fazi od najmanje tri lista, pa do zastavičara.


Naravno, za sve nedoumice na raspolaganju vam je i stručni tim kompanije „Galenika-Fitofarmacija“.

Nataša Brajić, Agros-Komerc - ©Agromedia

Zadovoljni smo i saradnjom sa menadžerima Galenike-Fitofarmacije, koji nas redovno obilaze, isprate sve naše probleme i pomažu nam. Daju nam preporuke, savete i pomognu nam u svemu što je u njihovoj moći“, dodaje naša sagovornica.


Sagovornica:
Nataša Brajić, predstavnica preduzeća „Agros-Komerc“

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica