BRESKVE IZ GRČKE i japanske sorte jabuke TRAŽENE kod kupaca

BRESKVE IZ GRČKE i japanske sorte jabuke TRAŽENE kod kupaca

Dragoljub Milovanović iz Slankamena posadio je u svom voćnjaku nove sorte jabuke još 2018. godine. Prvu soru koju je posadio bila je Fudži japanska sorta jabuke koju je kupio u Kuli.

Dragoljub kaže da se ova sorta pokazala veoma dobro i da su kupci zadovoljni.

,,Ja kada kažem dobro prihvaćen od kupaca to znači za naše tržište. Proizvode dajem 99% na našem tržištu u našim marketima.“, kaže Dragoljub

Ovaj domaćin je prošle godine zasadio još jednu parcelu Fudžija ali jednog drugog klona koji je dosta obojenjij od Fubraksa. Ova sorta došla je direktno iz Italij i obećava krupne plodove.

Pored ovih sorti Dragoljub je probao i neke Grčke sorte breskve i nektarina.

,,Iz Grčke je došla neka za nas nova sorta koja nije u Slankamenu i u Sremu uzgajana, Sweet Scarlet pokazala se kao dobra i obaćava da će imati dobru obojenost i dobru krupnoću.“, dodaje Dragoljub

Dragoljub se ne zaustavlja na ovim sortama, poručio je iz Grčke novu sorte nektarine koja nije toliko rasprostranjena na našim područijima ali je ima u Smederevu i pokazala se kao dobra, prinosna i laka za transport.

Zimske poslove oko voćnjaka ovaj domaćin privodi kraju. Trenutno je aktuelno zasecanje kore jabuke


,,Breskva je dva puta tretirana protiv kovrđžavosti ali je vreme nestabilno, malo malo pa bude toplo vreme pa nam izmami pucanje pupoljaka mi onda moramo tretman bakrom da idemo. Do sad je bilo dva tretmana, sad se vreme malo stabilizovalo niže su temperature što nama i odgovara.“, kaže Dragoljub.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica