Vinari Vojvodine gostuju u Beogradu

Vinari Vojvodine gostuju u Beogradu

Drugi Salon vina Vojvodine će biti održan u petak, 16.novembra, u prostoru Share Square u Beogradu (sa početkom u 17h). Tim povodom će biti predstavljeno 26 vinarija iz pokrajine.

Vino © Agromedia

Prezentacija vojvođanske vinske proizvodnje beogradskoj publici organizovaće se pod pokroviteljstvom Sekretarijata za privredu i turizam Vlade Vojvodine, koji prepoznaje sve veći značaj ove grane poljoprivrede i želi da je aktivno podrži.

O rastu vinske industrije i ekspanziji vinogradarstva u Vojvodini govoriće Ivan Đoković, pokrajinski sekretar za privredu i turizam i Gordan Bašić, predsednik Udruženja vinara i vinogradara Fruške Gore.

Domaće vino sve traženije – Svake godine proda se flaša više

Na manifestaciji će biti predstavljeni novi sajt i aplikacija Udruženja vinara i vinogradara Fruške Gore. Posetioci će moći da probaju vina iz aktuelnih berbi, kao i nekoliko novih vina, čije premijere najavljuju pojedine vinarije.

Tokom salona će biti održane i dve radionice o belim i crvenim vinima Fruške Gore, a od 21h počinje velika vinska žurka. Ulaznice za Salon vina Vojvodine moći će da se kupe na ulazu po ceni od 1.000 dinara.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica