Seminar za proizvođače sadnog materijala iz Rasinskog okruga

Seminar za proizvođače sadnog materijala iz Rasinskog okruga

Pokretači projekta „Zelena mreža održivih rasadnika Srbije”, koji je kreiran kao podrška poslovanju profesionalcima u rasadničkoj proizvodnji, projektovanju i izvođenju zelenih površina, organizuju jednodnevni seminar za proizvođače sadnog materijala iz Rasinskog okruga, poznatom po dugoj tradiciji proizvodnje ukrasnog i voćarskog sadnog materijala.

Sadni materijal- © Agromedia

Cilj projekta je da doprinese poboljšanju tehnologije proizvodnje, zaštite, transporta, potrošnje i tretiranja organskog otpada: ukrasnih, autohtonih, jestivih i medonosnih biljaka sada u Rasinskom okrugu, zatim i širom Srbije – kroz obuke, preporuke i profesionalnu podršku proizvođačima. U okviru projekta, putem uvek aktivnog, profesionalnog portala „Zelena mreža“ korisnicima će biti dostupne različite usluge na samom portalu, ali i van okvira veba – od podrške uštedi resursa i povećanju poslovnih kapaciteta, pružanja stručnih i martketinških konsultacija u oblasti standardizacije sadnog materijala, domaćih i svetskih trendova u ovoj industriji, do unapređenja poslovnih komunikacija i finalnog plasmana proizvoda.

U četvrtak, 05. septembra od 10 časova u Regionalnoj privrednoj komori u Кruševcu, Balkanska 63, učesnici će dobiti inicijalna predavanja u oblastima strandardizacije   sadnica, primeni tehnoloških i ekoloških proizvodnih procesa kojima štede resurse i unapređuju proizvodni ciklus. Pored predstavljanja višestrukih mogućnosti umrežavanja kroz ovaj projekat, portal „Zelena mreža“ omogućiće rasadničarima besplatno kreiranje profila i internet kataloga sadnog materijala dostupnog za predstojeću, jesenju sezonu.

Na taj način svi proizvodi registrovanih proizvođača biće vidljivi projektantima i izvođačima širom Srbije, a putem portala greennet.rs omogućeno im je da uspostave direktan kontakt i poslovanje. Portal je kreiran da kroz jednostavan i uvek dostupan pregled ponude i tražnje profesionalcima u ovoj industriji uštedi vreme, omogući efikasnije i savremenije poslovanje, kao i da celokupno domaće tržište učini vidljivijim u regionu.

Pilot projekat „Zelena mreža održivih rasadnika Srbije” partnerski realizuju Udruženje građana Ekonaut i portal Zelena mreža, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije – Grupacijom proizvođača cveća i ukrasnog bilja, Udruženjem za pejzažnu hortikulturu Srbije a finsiran je kroz redovan godišnji program Ministarstva za zaštitu životne sredine Republike Srbije, namenjen nevladinim organizacijama.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica