Jesenje boje i miris cveća obeležili ovogodišnji 8. Festival cveća

Jesenje boje i miris cveća obeležili ovogodišnji 8. Festival cveća

Jesenje boje i miris cveća obeležili su osmi Festival cveća na Dorćol placu u Beogradu koji se održao 14. I 15  oktobra. Pored uzgajivača različitih vrsta cveća, na festivalu smo upoznali i proizvođače citrusa, šumskih jagoda, ali i prave majstore svog zanata kao što su grnčari. 

Osnovna ideja ovog festivala bila je da se kroz kreativan i pametan sadržaj obogati svakodnevica ljudi. Ovaj festival za cilj pre svega ima razvoj prakse, ideja i trendova koji približavaju urbanu ekologiju, umetnost, održivi dizajn, primenjenu arhitekturu, hortikulturu, baštovanstvo i slične, lepe i korisne teme.

Pored velikog broja izlagača na ovogodišnjem festivalu, bilo je i mnogo posetilaca koji su imali priliku da pogledaju i kupe razne vrste cveća i ukrasnih biljaka, ali i mnoge druge kulture kao što su citrusi i šumske jagode. Pored ukrasnih biljaka, bilo je i onih koji se bave grnčarijom, ali i modernim ukrasnim predmetima za uređenje domova. Našu pažnju, posebno su privukle ukrasne bundeve, koje su pored sezonskog cveća bile jedan od najlepših predstavnika jeseni na ovom festivalu.

 Ukrasne bundeve - © Agromedia

U dvodnevnoj izložbeno-prodajnoj postavci lokalni rasadnici i ateljei ponudili su veliki izbor vrtnih, sobnih biljaka i pratećeg aksesoara. Dečiji programi, eko i art radionice i ove godine bili su besplatni i otvoreni za najmlađe posetioce.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica